![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam obiektowych skryptow napisanych najlepiej w php5 dotyczacych webowego klienta poczty. Przegladalem wiele skryptow ale tam wszystko jest strukturalnie, lub mieszanina funkcji z logika prezentacji. A ze chce napisac wlasnego klienta poczty napisanego obiektowo potrzebne mi sa jakies przyklady i pomoce. Poniewaz moja nauka jezyka obiektowego dopiero sie rozpoczyna i nie potrafie przerobic od tak skryptu strukturalnego na obiektowy. Jak narazie mam takie cos :
Ale nie mam zielonego pojecia jak np teraz dodac do tego logowanie uzytkownika lub zaznaczac maile np do wyrzucenia.... Ten post edytował Wolfie 15.02.2009, 21:21:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
... Obiektowo to mozesz sprawdzac poprawnosc danych (jakas klasa do kontroli danych uzytkownika), pokazywac szablon, przekierowywac na inna. Ogolny zarys obslugi tych metod robi się wlascie skrukturalnie... Wyobrazasz sobie jedna uniwersalna metody? Która by obsłużyla kazdy widok strony a owa metoda i tak musi byc wywolana programowaniem strukturalnym.
Zresztą zobacz sobie kod profesjonalnych cmsów i wszystko będzie jasne. Ten post edytował wookieb 16.02.2009, 00:39:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:07 |