![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam obiektowych skryptow napisanych najlepiej w php5 dotyczacych webowego klienta poczty. Przegladalem wiele skryptow ale tam wszystko jest strukturalnie, lub mieszanina funkcji z logika prezentacji. A ze chce napisac wlasnego klienta poczty napisanego obiektowo potrzebne mi sa jakies przyklady i pomoce. Poniewaz moja nauka jezyka obiektowego dopiero sie rozpoczyna i nie potrafie przerobic od tak skryptu strukturalnego na obiektowy. Jak narazie mam takie cos :
Ale nie mam zielonego pojecia jak np teraz dodac do tego logowanie uzytkownika lub zaznaczac maile np do wyrzucenia.... Ten post edytował Wolfie 15.02.2009, 21:21:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Przykład krok po kroku. Zalozmy mamy na celu napisanie nowej wiadomosci nasz plik do obsługi tego to napisz.php
Ogólny zarys kodu: Kod // sesje, includy itd // czesto dodaje hiddena w formularzu ktory mi jasno mowi czy formularz został wysłany if(isset($_POST['send'])) { //sprawdzenie poprawnosci danych, ochrona przed atakami xss itd // jezeli uzytkownik zrobil wszystko dobrze to wykonujemy operacje wyslania maila // wyswietlamy uzytkownikowi info czy sie udalo, czy nie, czy wystapily jakies bledy bla bla badz w przypadku udanej operacji pokazujesz cos lub przekierowujesz na inna strone // w przypadku jak nie przekierowujesz to ustawiasz $showForm=0; // gdy uzytkownik zle wypelnil dane ustawiasz $showForm=1; } if($showForm) { // pokaz formularz } Oczywiscie jest to tylko zarys i przykladowa najprostsza koncepcja. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 03:46 |