Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> zmiana sklepu oscommerce a baza danych
Rafal111

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Do tej pory korzystałem z gotowego sklepu e-sklep zakupionego za 50zł (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
mozna zobaczyć jego działanie na www.sklep.pc-net.pl
i nie jestem zadowolony, skrypt chyba bardzo wolno działa
chciałem przejść na standardowy oscommerce tylko bez utraty danych ( prawie 30 tys pozycji)
jak to zrobic?
baza danych pewnie ma inna strukturę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
patryczakowy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(piotrooo89 @ 14.02.2009, 20:03:40 ) *
jeśli tak to dupa zbita... ale zawsze te tabele co maja taka samą strukturę możesz zachować.

Zawsze można zobaczyć jakie dane da rady uratować i ewentualnie napisać skrypt który przeniesie dane z jednej tabeli do drugiej biorąc pod uwagę że jedno i drugie ma takie samo zastosowanie (sklep internetowy) podejrzewam że większość danych da się uratować
+Quote Post
piotrooo89

Newsman

Grupa: Moderatorzy

Cytat(patryczakowy @ 14.02.2009, 20:28:14 ) *
Zawsze można zobaczyć jakie dane da rady uratować i ewentualnie napisać skrypt który przeniesie dane z jednej tabeli do drugiej biorąc pod uwagę że jedno i drugie ma takie samo zastosowanie (sklep internetowy) podejrzewam że większość danych da się uratować

dane na pewno da się uratować (backup). można pisać skrypty, ale nie można bezpośrednio przenieść jeśli struktury tabel są inne.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:27