![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie w swoim FW mam wszystko podzielone na akcje (obsługują całość, wywoływane ręcznie lub prze url), modele (pobieranie danych) i widoki (wiadomo) [poprostu MVC]. Jak mam formularz dodawania powiedzmy newsa to mam newsForm akcje i akcje news, ktora dodaje dane. Aktualnie to wszystko mam nijak wrzucone (wszystkie linki) do jakiegos widoku w panelu usera i jak masz prawa to sie wyswietla (np. "Dodaj news"). Mam w takim razie pytanie jak ładnie i elegancko rozwiązać PA.
Pozdr BartG |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam cały system zarządzania prawami i to nei jest problemem. Dostęp do danego newsa, artykułu także na razie nie jest mi potrzebny. Potrzebuję uniwersalnego, prostego sposobu na tworzenia Panelu Administracyjnego. Strona główna PA to nie problem, bo zrobię to jako akcję, menu także nie jest problemem bo dam if($oController->isAdminMode()) { $oController->getAction('Global', 'adminMenu'); } i pobierze mi konkretne dane. Problemem jest samo zarzadzanie i jego położenie.
Czy w Application/news/Admin_View.class.php czy w folderze, czy korzystac z modeli zwykłego modułu, czy robić osobne modele? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:08 |