![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Trochę głupi temat ale nie wiem jak to streścić w kilkunastu znakach. Wiem że jest to forum o php ale może mi ktoś podpowie. Chciałbym napisać program który będzie np. prowadził sprzedaż. taki prosty. ale głównie to chodzi mi o to abym mógł w internecie zobaczyć co zostało sprzedane na jaką wartość i takie tam. takie proste raporty dostępne online z dowolnego miejsca na ziemi. Dopiero zaczynam i zastanawiam się w jakim języku mógłbym to wykonać. Nie mam pojęcia w czym zrobić samą aplikację i stronę internetową? stronę może w PHP ale odnośnie programu to nie mam pojęcia. Czy istnieje w ogóle taka możliwość żeby ten program wysyłał gdzieś informację na stronę ? Mógłby wysyłać np. plik na serwer ale nie wiem w czym stworzyć taką aplikację. Proszę o dobre rady. czekam na jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale gdzie tą bazę umieścić?
Na serwerze gdzie będzie strona www czy na komputerze gdzie będzie program. Czy może dwie bazy które w jakiś sposób będą wymieniać informację. Chodzi mi o to że jeśli dam bazę na serwer to przy braku internetu (neostrada nie jest doskonała) wtedy program na komputerze nie będzie działać poprawnie. Chyba że można zrobić takie coś że umieszcze baze na komputerze i tam będzie główna baza a dodatkowo program gdy odzyska internet prześle na serwer to co było nowego. Czy dobrze myśle ? w php już się trochę bawiłem. zrobienie tego nie będzie problemem ale bardzo dawno temu nie programowałem więc z tym może być problem. Kwestia tylko czy dobrze to sobie zaplanowałem z tą bazą danych? I czy to ta się wykonać. Pomyślałem sobie że skoro zaczne programowanie od zera to chyba na C# |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 01:36 |