![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z pozycjonowaniem strony w google. A zatem byłem na pierwszej stronie, a spadłem na 5. Co może być przyczyną, adres strony to moszczenica.info . Po wpisaniu w gogle Moszczenica byłem na 1 stronie a teraz jestem na 5. Jak mam wypozycjonować tą stronę? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
webasek zdaje mi się, że upraszczasz rzeczywistość. Z pozycjonowaniem jest tak, że na pozycję strony ma wpływ bardzo wiele czynników. Końcowa pozycja to tak jakby średnia ważona z tych wszystkich rzeczy. Algo mogłoby np. wyglądać tak:
- linki 30% - treść strony 25% - linkowanie wewnętrzne 10% - pagerank 5% - wiek domeny 10% - itd itp Teraz rezultat możesz osiągnąć dając kupę linków. Ale powiedzenie, że tylko linki mają znaczenie jest błędne bo ten sam rezultat możesz osiągnąć znacznie mniejszą ilością linków i dobrą optymalizacją strony (co mam na myśli pod hasłem optymalizacja pisałem wcześniej). Zważ na to, że strona, którą podałeś ma już prawie 2 lata, niezłe nasycenie słowami typu ślub i katalog, ma te słowa w title, meta itd. Słowo ślub pojawia się wiele razy w nagłówkach. Także można powiedzieć, że jest nieźle zoptymalizowana. Bazowanie na samych linkach jest bardzo niebezpieczne - nie wiesz jak algorytmy będzie się zmieniał. Natomiast dobrze zoptymalizowana treść (bez spamów oczywiście) zawsze będzie musiała mieć duże znaczenie. Sam wielokrotnie doświadczałem tego, że optymalizacja treści strony dawała bardzo dobre rezultaty nawet w średniokonkurencyjnych hasłach. Linki na dzisiaj są ważne (chyba nawet najważniejsze), ale inne techniki też się liczą Co do samej poprawności kodu od strony technicznej to podzielam twoje zdanie - nawet jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie to marginalne. Kod może być oparty na tabelkach, mieć teksty typu <p><h2><b>Tekst</b><h2><p><br /><br /> a google i tak sobie z tym poradzi. Ten post edytował athabus 8.02.2009, 11:31:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 01:21 |