![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam pozornie wyglądający "głupi problem". A mianowicie mam taki kod:
Jak odpalam ten skrypt na stronie, pojawia mi się błąd że brakuje '<' w tym miejscu: Kod <form action="edit.php" method="post"> Dla mnie powyższy kod wygląda prawidłowo, ale nie działa to pewnie się mylę. Spójrzcie na niego Dodam jeszcze że jak przed tym kawałkiem kodu Kod <form action="edit.php" method="post"> wstawie '?>' to fragment poniżej tego kodu jest ok, ale tak nie może być, bo wtedy nie bedzie realizacji całego kodu.
Ten post edytował frykar 4.02.2009, 21:33:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może ktoś poprawić tam gdzie mam błąd? Patrzyłem na manula ale poprawki nic nie dały i dalej jest ten błąd czyli brak znaku '<'. A może jest inny sposób aby połączyć sie z plikiem edit.php?? Posty typu "kod jest niepoprawny" nic mi nie dają. Może napisze ktoś coś więcej. <?php otwiera kod php ?> zamyka kod php Jeżeli chcesz w miejscu na php umieścić kod HTML, to musisz użyć funkcji echo(), lub print(). O obu traktuje się w manualu (www.php.net). Widzę że przy zmiennych ponownie otwierasz miejsce dla kodu php za pomocą <? - wytłumaczysz mi w jakim celu to robisz, jeśli wcześniej nie został on zamknięty za pomocą ?> ? Kolejna sprawa: Cytat <? <b><b><b><b>echo</b></b></b></b> $id; ?> - co to ma dać?Otwierasz kod php, a następnie używasz znacznika html... to nie ma szans się nie wysypać. Następnie piszesz echo, które - jak się domyślam ma wyświetlić wartość $id. Poczytaj dokładnie jak się używa funkcji w php. Składnia funkcji echo - echo('TEKST'); lub echo($zmienna). Jeśli chcesz wyświetlić znaczniki html, to musisz je wyświetlić jako tekst, bo nie należą one do składni języka php. Ten post edytował Ramadisu 5.02.2009, 18:29:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 10:36 |