![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Przy logowaniu na forum jest tzw. opcja "zapamiętaj mnie" i tu pojawia się moje pytanie.
Jak to zrobić żeby użytkownik wchodząc na moją stronę był już zalogowany.(oczywiście wcześniej przeszedł już przez rejestrację i zalogował się). W przypadku sesji po zamknięciu okna przeglądarki i przy próbie ponownego wejścia na stronę użytkownik zarejestrowany musi się logować raz jeszcze. A może da się to zrobić za pomoca sesji? Jesli nie to jak to zrobić za pomocą ciasteczek?Co jesli uzytkownik ma wylaczone ciasteczka? Drugie pytanie - podczas rejestracji na forum po wpisaniu w każde pole swoich danych np. loginu - obok jest sprawdzane czy ktoś o takim nicku juz jest zarejestrowany.Bardzo fajna opcja.Wiem jakie pytania zadać do bazy ale nie wiem jak to sprawdzać na bierząco bez odswiezania strony..mógłby mi to ktoś przybliżyć? Z góry wielkie dzięki za pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Drugie pytanie - podczas rejestracji na forum po wpisaniu w każde pole swoich danych np. loginu - obok jest sprawdzane czy ktoś o takim nicku juz jest zarejestrowany.Bardzo fajna opcja.Wiem jakie pytania zadać do bazy ale nie wiem jak to sprawdzać na bierząco bez odswiezania strony..mógłby mi to ktoś przybliżyć? To trzeba zrobić przy pomocy Ajax. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 11:46 |