![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. mam problem. mam tabele a w niej pktuzytkownika oraz Napisaneposty. I chce to po po sortowac w sposob taki ze najpiepw sa brane pkt a pozniej jesli liczba jest rowna to ilosc napisanych postow. cos w tabeli ligowej. .to pierwsze zrobilem. czyli zeby mi sortowalo wg pkt. ale nie mam pomyslu jak to tego dolaczyc to drugie sortowanie. .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm . zastanawialem sie nad tym ale to bylo by bez sensu.. proboje przerobic zapytanie NOSPOR'a ale jakos nie moge .
teraz musze zrobic cos takiego(z tamtym problemem sobie jakos poradzilem) teraz musze zrobic cos podobnego ... ale bardziej (przynajmiej tak mi sie zdaje ) skomplikowanego .. mam dalej tabele z uzytkownikami id - login oraz tabele mecze w w niej id identyfiktor n1 - nazwa gracza 1 n2 - nazwa gracza 2 w1 - wynik gracza 1 w2 -wynik gracza 2 i teraz problem tkwi w tym ze musze zrobic tabele ligowa.. lacze sie z baza pobieram userow i i musze to pogropowac w sposob podobny do tamego .. tylko ze najpierw zliczam pkt danego uzytkownika ( z wszyskich meczy z jego udzialem ) czyli if w1>w2 to pkt=3 else pkt=0 remisy nie sa uwzgledniane.. a potem jesli pkt sa takie same to musze policzyc dla niego roznice bramek czyli najpierw musze mu zliczyc bramki strzelone przez niego i od tego odjac bramki stracone.. wieksza roznica bramek - wieksze miejsce .. niewiem jak sie za to zabrac :/ pls pomozcie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 03:19 |