![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też dostaliście ten spam? A tak poza tym pytanie troszkę do ściany: skąd oni mieli mój mail? (tak - jest tutaj zawarty element pretensji).
Po co drugie forum o PHP? Ten post edytował Jabol 31.01.2009, 12:17:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Witam Wszystkich
1. wszystkich urażonych moimi słowami przepraszam. 2. włamanie mialo miejsce 3 lata temu co zreszta widac w e-mailach nowi userzy lub user ktory poprawil e-mail spamu nie dostal 3. nikt z grupy z obecnego zespolu php.pl ani poprzedniego nie wiedzial o wycieku e-maili 3 lata temu. 4. moje wypowiedzi o braku mozliwosci wycieku e-maili z php.pl dotyczyly stanu technicznego na dziś - nie wiedziałem o wycieku sprzed 3 lat. mała konkluzja przez 3 lata nikt z nas spamu na te e-maile nie dostawal niestety wkoncu znalazl sie ktos komu te e-maile podpasowaly. wnioski/prosby: - bede potrzebowal dane osobowe osob pokrzywdzonych (tych ktore dostaly spam) w jakis sposob je uzupelniac itp opowiem pozniej - po uzupelnieniu danych wrac z logami serwera (obecne posty osoby ktora przyznala sie do wyslania spamu) wraz z logami z rozmow na gg zostana wyslane do prokuratury z wnioskiem o wszczecie postepowania - ponadto firma mentax.pl wystapi na droge powodztwa cywilnego wobec osob odpowiedzialnych o odszkodowanie / cala kwota zostanie przekazana na dzialanosc php.pl (jak kiedy coi postaram sie Was powiadomoc) jestem wsciekly na siebie ze temat czesciowo olalem / nie sadzilem ze 3 lata temu Wasze e-maile zostaly skradzione Pozdrawiam Itsme ---------------- ps. konto autora spamu zostalo zablokowane w celu unikniecia mozliwosci edycji swoich postow ... wkoncu przyznal sie tam ... dla Policji i Prokuratury bedzie to mily kasek :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:25 |