![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2003 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam grand problemo.Na KRASNAL Serv'ie jest odrazu zainstalowany MySQL,a mi nie działa.Pokazuje mi się czerone światełko na ikonce MySQL'a.Co mam zrobić,aby się pokazało zielone światełko.Błagam o pomoc!!!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ja również jestem nowy na forum. Miałęm podobny problem i przeczytałem międzyinnymi ten post. Ponieważ udało mi się naprawić błąd więc napiszę małą sokucję (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
1. Jak doszło do tego że miałem czerwone światło:) - zainstalowałem krasnala, ale jak pewnie wielu nie podobało mi się że chce instalować się na c:/usr - nie myśląc wiele zmieniłem ścieżkę - oczywiście nie było czasu na czytanie całych opisów, przeczytałem tylko że powinno po instalacji działać, a przez zmianę ścieżki nie działało - kolejnym krokiem było odinstalowanie krasnala i zainstalowałęm go ponownie już w standardowej ścieżce dostępu. - niestety pojawiło się czerwone światło i zacząłem szukać odpowiedzi dlaczego - na www nic nie znalazłem więc zacząłem szukać 2. solucja - wchodzimy w panel sterowania i narzędzia administracyjne - dalej wchodzimy w usługi - na liście szukamy "mysql" i wchodzimy w jego właściwości - ważna jest "ścieżka do wykonywalnego" - w moim wypadku była ona taka jaką wybrałem przy pierwszej instalacji krasnala - więc trzeba ją zmienić (wcześniej proponuję ustawić tryb uruchamiania "mysql" na wyłączony - jak ? ja włączyłęm regedit - wyszukałem wszystko co miało w sobie "mysql" i pozmieniałem ścieżki ze starej na c:/usr/mysql/bin - zostało już tylko ponownie zmienić tryb na automatyczny i uruchomić usługę mysql. Mam nadzieję że wielu z Was miało ten sam problem i że mogłem pomóc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:03 |