![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też dostaliście ten spam? A tak poza tym pytanie troszkę do ściany: skąd oni mieli mój mail? (tak - jest tutaj zawarty element pretensji).
Po co drugie forum o PHP? Ten post edytował Jabol 31.01.2009, 12:17:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze zakonczmy juz te przepychanki.
Dla mnie sprawa jest prosta: 1) Adres emailowy zostal pozyskany z forum.php.pl (wg. mnie nie bylo to z wlamania sprzed 3 lat gdyz wtedy mialem tu ustawiony zypelnie inny adres). 2) Wszysycy sie zgadzamy z tym, ze narusza to nasza prywatnosc i czujemy sie oszukani ze cos takeigo moglo miec miejsce na forum 3) Wiemy kto to zrobil 4) Zarzad php.pl jako nadzorca bazy danych powinien podjac wszelkie mozliwe kroki w celu zbadania tej sprawy i przekazania jej do odpowiednich sluzb w celu ukarania winnych zgodnie z ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną: Dz. U. Nr 144, poz. 1204: Art. 24. 1. Kto przesyła za pomocą środków komunikacji elektroniczne niezamówione informacje handlowe, podlega karze grzywny. 5) Zarzad/administratorzy powinni przeanalizowac zabezpieczenia baz danych/skryptow w celu wyeliminiowania potencjalnych luk - w koncu nie wiemy czy tylko maile zostaly "wykradzione" (?) czy moze i hasla 6) Powinnismy otrzymywac oficjalne infromacje o tym co dzieje sie z ta sprawa: co zostalo ustalone i jakie kroki zostaly podjete. I tyle |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:12 |