![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też dostaliście ten spam? A tak poza tym pytanie troszkę do ściany: skąd oni mieli mój mail? (tak - jest tutaj zawarty element pretensji).
Po co drugie forum o PHP? Ten post edytował Jabol 31.01.2009, 12:17:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyjrzałem się dokładnie i jednak wiadomość przyszła na adres e-mail o jakim myślałem na początku a na adres e-mail, który używałem tylko na forum.php.pl do rejestracji (no dobrze jeszcze na stronie prizee.com ale wątpię by inni co dostali spam też tam byli). Myślałem, że dostałem tą wiadomość na swój właściwy e-mail teraz ponieważ mam stamtąd ustawione przesyłanie wiadomości dalej.
W związku z tym zaczynam podejrzewać, że baza danych pochodzi stąd. Mój e-mail na forum jest zmieniony od jakiegoś czasu więc muszą mieć starą bazy mailingową. Niestety itsme o ile ten adres, którego teraz używałem podawałem wprost w postach to tamtego nie podawałem i miałem włączone ukrywanie na forum. I nie itsme nie wysyłałem z tamtego adresu żadnych bo maili bo mam go opłaconego tylko i wyłącznie na odbieranie maili a nie korzystanie z niego w pełni. Owszem mógłbym zakombinować ale po co mi to ? Pytanie brzmi - skąd w takim wypadku dostał starą bazę z mailami ludzi z forum.php.pl ? Bo z tego wynika, że nie ma bazy aktualnej, ani nie zrobił żadnego harvest'u na forum - teraz mam ustawiony inny adres. No nic - chyba sprawę naprawdę trzeba będzie puścić oficjalnym ruchem. Bo wygląda na to, że ktoś te dane po prostu ukradł i jeszcze stara się zdyskredytować administrację forum.php.pl pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 08:22 |