![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też dostaliście ten spam? A tak poza tym pytanie troszkę do ściany: skąd oni mieli mój mail? (tak - jest tutaj zawarty element pretensji).
Po co drugie forum o PHP? Ten post edytował Jabol 31.01.2009, 12:17:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zamiast bić niepotrzebnie pianę, poczekałbyś na oficjalne wyjaśnienie, które zapewniam Cię i wszystkich innych zostanie opublikowane.
Gwarantuję Ci jednak, że jeśli nasze ustalenia (ew. ustalenia Policji/Prokuratury) udowodnią, że to nie PHP.PL jest źródłem "wycieku", zażądam od wszystkich oficjalnych przeprosin. Bo warczycie na nas jak wściekłe kundle, od których trzeba się kijem opędzać. A gwarantuję Wam wszystkim, że jeśli trzeba będzie sprawa oprze się o wspomniane przeze mnie instytucje z GIODO włącznie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ktoś słusznie napisał, że to Sebastian D. powinien jednoznacznie określić skąd ma dane. W sumie to nie ma (obecnie) musu, jednak wypadałałoby aby tak zrobił. Dalej: sądzę, że w tym miejscu wypadałoby aby jednoznacznie stwierdził czy adresy ma od php.pl czy z innego źródła. Nie musi przecież podawać tego źródła, w tej chwili (na tym forum) ważna jest kwestia czy tym źródłem było php.pl.
Ja sprawdziłem swój stary adres mailowy i faktycznie - otrzymałem na niego maile z reklamą. Równocześnie sprawdziłem, na jakich forach używałem tego adresu (w kolejności w miarę chronologicznej): - forum.piwko.pl - nie pamiętam ale przypuszczam, że tak, a nie mam jak sprawdzić, - forum.kasart98.com - j.w., aktualnie przerwa techniczna więc też nie mam jak sprawdzić, - forum.php.pl - tak, jakieś przedpotopowe konto. Możliwe więc, że jest tak jak ktoś pisał. System newsletterowy był jednym wielkim szmelcem i wysypał się na jednej z pierwszych partii stąd nie otrzymałem spamu na obecne konto. Do tej pory byłem przeciwnikiem podejrzeń kierowanych pod kątem php.pl jednak przyznam, że teraz nie mam 100% pewności... // Edit: W razie czego namiary na typków są podane przez nich samych: http://php-board.pl/viewtopic.php?f=27&p=79 hehehe są nawet foty (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował phpion 1.02.2009, 13:05:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 21:38 |