![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też dostaliście ten spam? A tak poza tym pytanie troszkę do ściany: skąd oni mieli mój mail? (tak - jest tutaj zawarty element pretensji).
Po co drugie forum o PHP? Ten post edytował Jabol 31.01.2009, 12:17:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nic nie wskazuje na przełamanie zabezpieczeń forum od strony interfejsu (podpieram się zdaniem ~kwiateusza). Na pewno też adresy nie wypłynęły od kogokolwiek, kto ma dostęp do bazy danych forum poprzez jego interfejs ACP (Dostęp jest limitowany, posiadają go tylko 3 osoby i nawet Zarząd nie ma tam wstępu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aaevil.gif) )
Jutro postaramy się skonsultować to zdarzenie w ekipie. Pragnę jednak zauważyć, iż to Sebastian Dudek jest osobą, do której należy zwrócić się z pytaniem o pochodzenie bazy. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie wskazuje na przełamanie zabezpieczeń forum od strony interfejsu (podpieram się zdaniem ~kwiateusza). Na pewno też adresy nie wypłynęły od kogokolwiek, kto ma dostęp do bazy danych forum poprzez jego interfejs ACP (Dostęp jest limitowany, posiadają go tylko 3 osoby i nawet Zarząd nie ma tam wstępu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aaevil.gif) ) Wiesz, mnie to osobiscie za bardzo nie obchodzi w jaki sposob maile nie wyciekly... Pragnę jednak zauważyć, iż to Sebastian Dudek jest osobą, do której należy zwrócić się z pytaniem o pochodzenie bazy. Ja osobiscie jestem przekonany, ze pochodza one z forum.php.pl i ze to wy powinniscie sie z tego wytlumaczyc, a nie "Sebastian Dudek". Jezeli problemem jest zdobycie od niego skad zdobyl te maile, to moze powinniscie isc od razu na policje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz, mnie to osobiscie za bardzo nie obchodzi w jaki sposob maile nie wyciekly... Akurat w tej sytuacji Twoje osobiste przekonanie jest tylko Twoje i mało warte.Zwróć uwagę na to, że wiele z tych adresów można znaleźć w sieci. Myślę, że Ci gówniarze upatrzyli sobie jakąś pulę osób i po prostu wyszukali listę adresów. Spam nie poszedł w tysiącach tylko co najwyżej w dziesiątkach. A tyle adresów można swobodnie "ręcznie" wyskrobać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat w tej sytuacji Twoje osobiste przekonanie jest tylko Twoje i mało warte. Zwróć uwagę na to, że wiele z tych adresów można znaleźć w sieci. Myślę, że Ci gówniarze upatrzyli sobie jakąś pulę osób i po prostu wyszukali listę adresów. Spam nie poszedł w tysiącach tylko co najwyżej w dziesiątkach. A tyle adresów można swobodnie "ręcznie" wyskrobać. Myślę, że to, że baza e-maili pochodzi z tego forum jest niewątpliwie twierdzeniem prawdziwym. Jak już ktoś wspomniał - najprościej było by zapytać Sebastiana Dudka o to, skąd wziął te e-maile i to administracja powinna się tym zająć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:04 |