![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Chciałbym w niedalekiej przyszłości sprzedać (najprawdopodobniej przez allegro) jeden z moich serwisów internetowych i mam w związku z tym pytanie. Jak powinienem zabezpieczyć się prawnie i technicznie, żeby napisany przeze mnie skrypt tego serwisu nie został wykorzystany do innych projektów, ani co gorsza żeby osoba która zakupi ode mnie serwis nie sprzedawała skryptu innym osobom? Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale dodam że nie prowadzę żadnej działalności gospodarczej. Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Ten post edytował złowieszczy_pan 26.01.2009, 13:17:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Utrudniacie...
Wszystko zależy od sposobu spisania umowy. Wystarczy zwykła umowa o dzieło, że X wykona stronę Y na rzecz Z i tyle. To, że strona istniała już wcześniej to już nie ważne. Reszta to tylko rozważania teoretyczne. Co do sprzedaży istniejącej strony to nie wydaję mi się, aby był wymóg posiadania DG. Zdaje się, że w ogóle DG trzeba otworzyć jeśli przekroczysz próg 3.000 sprzedaży w danym roku (to tak nawiasem allegro). Jeśli sprzedajesz za mniej stronę to w ogóle chyba nie ma się czym przejmować. A tak już poza tematem to o jakich kwotach mówimy orientacyjnie? Bo jeśli to jakieś małe pieniądze to i tak się nie ma co zastanawiać. Nikt nie będzie Cię ścigał za 500zł a i ty do sądu nie pójdziesz z koleśiem, którym sprzedaje Twój soft, jeśli masz w perspektywie wygranie 1000-2000zł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 01:19 |