![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Następujący formularz a w nim teraz tak z java scriptu (dokładnie jquery) odwoluje sie do zmiennej w nastepujacy sposob:
zmienna id_grupy nie przyjmuje wartosci pomimo jej wyswietlania w szablonie smarty |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiej przeglądarki używasz?
Mi na Operze 9.60 i FF 3 twój kod działa bez problemu. Spróbuj może czegoś takiego, w head (wymagane jquery): Kod <script type="text/javascript"> function aktualizuj(el) { alert(el.val()); } $(document).ready(function(){ $('form[name=form_group] > input[name=opis]').bind('change', function () { aktualizuj($(this)); }); }); </script> Przykładowy formularz: PS jeśli się dobrze orientuję to zdarzenie "onchage" w tym przypadku będzie działać jak "onblur" i chyba właśnie to ostatnie lepiej tu pasuje - ale tutaj mogę się mylić. Cytat Jak się odwołuje w smarty to nie ma absolutnego znaczenia w poniższym też nie działa Chodziło mi właśnie o odwołanie w javascript nie o smarty ![]() Ten post edytował ziqzaq 27.01.2009, 19:02:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 15:56 |