![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się jakoś "zamrozić" IP z neozdrady (wiem, wiem: zły wybór, ale w okolicy jest tylko tpsa i no-names, które mogą w każdej chwili zniknąć)?
Bo chcę postawić serwer LAMP, a zmienne IP będzie przeszkadzało w podpięciu domeny (IP neo resetuje się co 24 h lub rozłączenie, a przecież nie będę zmieniał ciągle w nazwa.pl IP serwera (i czekanie 10-48 h na zmianę widoczną...)). Chyba, że są na to inne sposoby... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego - odświeżenie dns'ów w przypadku dynamicznych ip jest ustawione na 60 sekund. Czyli co 60 sekund następuje odpytanie głównego serwera dns Twojej domeny jaki jest adres ip dla danej domeny. Do tego doliczyć należy bezwładność innych serwerów po drodze. Więc reakcję możesz mieć dopiero nawet po 5 minutach. Nie martw się więc tym, że po ponownym połączeniu od razu nie wyskoczy Ci nowa strona (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Aha - pamiętaj, że jak masz windowsa to on ma zwalony cache dns i musisz go odświeżyć (np. uruchamiając ponownie komputer lub też naprawiając połączenie sieciowe). pozdr. Łukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:08 |