![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, jak mam zrobić, żeby działały mi funkcje zabezpieczające, ale tekst był również z enterami? Poniżej mój kod:
Prawdopodobnie gryzą się, gdyż po wyświetleniu jest bez enterów. P.S.: W bazie jest jednak jakby z enterami (w phpMyAdmin), to może wina jednak leży w czymś innym? Z góry dziękuje za pomoc.
Powód edycji: literówka w bbcode ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zanim użyjesz mysql_real_escape_string sprawdź, czy serwer nie dodaje sleszy automatycznie
2. Zamiana znaków nowej linii i wycinanie kodu html powinno zależeć od elementu tablicy, z której pobierasz te dane - napisz prostą klasę/funkcję walidującą, która będzie walidowała dane w zależności od podanych parametrów (typu czy jest to textarea, czy trzeba wyciąć html i czy należy zamienić znaki nowej linii na <br /> etc.) Nie ma jednej, uniwersalnej recepty na walidację - musisz używać tego, co w danym momencie jest potrzebne. O logicznej kolejności (typu najpierw zamiana nowej linii na <br />, a później wycięcie tagów html) chyba nie musimy pisać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:51 |