Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML][CSS] odnosniki i mailto, pare pytan...
mozejednaknie

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, od dluzszego czasu zastanawiam sie czemu tworcy stron internetowych w odnosnikach - czy to obrazkowych czy tekstowych nie stosuja w CSS opcji:
Kod
outline-style:none;

W IE outline nie jest wyswietlane ale w najpopularniejszej przegladarce - FireFox odnosniki sa obrysowane w brzydkie kontury... Przykladowo Dobre Programy - poziome, obrazkowe menu pod naglowkiem.
Czy ta opcja sprawia jakies problemy? Chyba nie... ale efekt wizualny jest na pewno poprawiony przynajmniej na FF, nie wiem jak jest w przypadku Opery i Chrome...

Czy podawac na stronie jawnie adresy mailowe w mailto/text? Jak to jest z tymi botami zbierajacymi adresy email ze stron www do spamowania poczty.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
wookieb

Grupa: Moderatorzy

Cytat(mozejednaknie @ 23.01.2009, 10:16:11 ) *
Nie wiem bo chyba nie za bardzo sie orietujesz albo dopiero wstales...

W czym sie nie orientuje? Która czesc mojego zdania uwazasz za bzdure?

Cytat
Zmierzam do tego ze outline-style:none; poprawia wyglad odnosnikow

Rewolucje outlineowa chcesz robic? Bo moment klikniecia jest tak krotki ze na to sie nie zwraca nawet uwagi. Poza tym niektorzy to lubia bo jak klikna na link, przejda do innej zakladki, wrocą, zobacze ze strona sie nei zaladowala to wiedza w co klikneli... Jak masz nerwice natrectw to mozesz nawet prosic userow zeby wlaczali przegladarke w tryb pelnoekranowe zeby nei bylo widac buttonow ktore nie pasuja do twojej strony.
Nikt ci nie zabrania uzywac outline ale tez znaaacznej wiekszosci ten outline nei przeszkadza..

Ten post edytował wookieb 23.01.2009, 11:00:28
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 16:52