![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od dluzszego czasu zastanawiam sie czemu tworcy stron internetowych w odnosnikach - czy to obrazkowych czy tekstowych nie stosuja w CSS opcji:
Kod outline-style:none; W IE outline nie jest wyswietlane ale w najpopularniejszej przegladarce - FireFox odnosniki sa obrysowane w brzydkie kontury... Przykladowo Dobre Programy - poziome, obrazkowe menu pod naglowkiem. Czy ta opcja sprawia jakies problemy? Chyba nie... ale efekt wizualny jest na pewno poprawiony przynajmniej na FF, nie wiem jak jest w przypadku Opery i Chrome... Czy podawac na stronie jawnie adresy mailowe w mailto/text? Jak to jest z tymi botami zbierajacymi adresy email ze stron www do spamowania poczty. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Bo nadal polowa userow uzywa ie. I co to nie bedzie dla nich strona? Pomysl... Jak robisz strone to dla wszystkich a nie dla posiadaczy jednej przegladarki... Jak chcesz to rob, prosze. Nikt ci tego nie zabrania. Ale potem mozesz tyko wysluchiwac komentarze "u mnie to zle wyglada" a ty bedziesz mowic "to zainstaluj firefoxa" ale wiekszosc ludzi nawet nie wie co to jest i pojdzie do wypozyczali filmow wziac "firefox", obejrzy go w domu i mysli ze tak sobie to zainstaluje...
Moze tutaj mocno przesadzam ale ci co uzywaja ie to nie wiedza dobrze jak sie obsluguje komputer i nie masz od nich co wymagac.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nadal polowa userow uzywa ie. I co to nie bedzie dla nich strona? Pomysl... Jak robisz strone to dla wszystkich a nie dla posiadaczy jednej przegladarki... Jak chcesz to rob, prosze. Nikt ci tego nie zabrania. Ale potem mozesz tyko wysluchiwac komentarze "u mnie to zle wyglada" a ty bedziesz mowic "to zainstaluj firefoxa" ale wiekszosc ludzi nawet nie wie co to jest i pojdzie do wypozyczali filmow wziac "firefox", obejrzy go w domu i mysli ze tak sobie to zainstaluje... Moze tutaj mocno przesadzam ale ci co uzywaja ie to nie wiedza dobrze jak sie obsluguje komputer i nie masz od nich co wymagac.. Nie wiem bo chyba nie za bardzo sie orietujesz albo dopiero wstales... Ten post edytował mozejednaknie 23.01.2009, 10:16:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 01:09 |