![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosze pomocy potrzebuje systemu logowania z baza danych mysql. nie dokonca rozumiem jak to zrobic, prosze o wytlumaczeie z gory dzieki!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz zrobić zapytanie:
[php:1:f0ebcd98df]<?php $sql = "SELECT * FROM 'twoja_tabela_userow' WHERE login='$login'"; $query = mysql_query($sql); // i dalsze wypisywanie dantych czy tam sprawdzanie czy login jush jest (zastosuj mysql_num_rows ) ?>[/php:1:f0ebcd98df] hm naprawde nie wiem jak to prościej napisać... PS Poczytaj manuala/kursy to od razu zaczniesz wszystko z mysql'a czaić. polecam także książki - w szczególności "PHP4 od podstaw" (nie jestem pewien czy reklama jest dozwolona na forum więc jakby co to na PW prosze o wiadomość i zaraz zmienię ). Ja w 2 dni po przeczytaniu materialu zawartego w książce na temat MySQL znałem całe podstawy i od razu napisałem swój panel admina oparty na tej bazie ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:22 |