![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić tak, aby użytkownik widział postępy wykonywania skryptu PHP bez odświeżania strony? Przykład:
Skrypt PHP zapisuje do bazy jakieś dane, np. dodaje tabele i wpisuje defaultowe info. Co zrobić, aby user bez odświeżania strony widział pasek CSS (szerokość niebieskiego na białym tle na bieżąco aktualizowana Ajaxem) i były komunikaty np. (pod koniec widać wszystko): Cytat [tu pasek] Tworzenie tabeli konfiguracyjnej... Tworzenie tabeli z użytkownikami... Wypełnianie danymi tabeli konfiguracyjnej... Wypełnianie danymi tabeli z użytkownikami... Pamiętam, że na jakiejś stronie to widziałem, więc jest możliwe. W Google szukałem, ale niczego nie znalazłem (pewnie szukałem ze złymi keywordami. to pewnie ma jakąś krótką nazwę, a nie opisową). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie wszystkie. Niektóre skrypty wykonujące tysiące operacji działają znacznie dłużej.
Musze cię zmartwić. Jest to niemożliwe. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wszystkie. Niektóre skrypty wykonujące tysiące operacji działają znacznie dłużej. Musze cię zmartwić. Jest to niemożliwe. Jest to możliwe... Pytanie tylko do czego chce ktoś tego użyć, bo jak do rejestracji usera albo dodanie wpisu w księdze gości to bez sensu... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 07:48 |