Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> przerzut danych on fly z serwer-serwer-client?
evo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Opisze najpierw sytuacje,

Mam aplikacje ktora wyglada to mniej wiecej tak:

[Serwer FTP] <-FTP-> [Serwer HTTP+php] <-HTTP-> [Client]

napisalem se ja do obejscia braku FTP u nas w szkole.

Jej problem polega na tym ze jest strasznie wolna bo pobierajac plik z FTPa zapisuje go na Serwerze HTTP i dopiero po zapisaniu zaczynam przesylac go Klijenta.

Podczas wysylania pliku na FTPa to samo tylko ze z drugiej strony. Wysylam plik na serwer HTTP a z tamtad po otrzymaniu na FTPa

Czy jest jakas mozliwa przesylac te pliki on fly?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
evo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Cytat
A jeśli chodzi o brak FTP to spróbuj SSH.

Jak może byc brak FTP jeżeli kolega łączy sie skryptem z serwerem FTP po przez serwer HTTP za pomocą ftp_connect jak sądze

Cytat
[Serwer FTP] <-FTP-> [Serwer HTTP+php] <-HTTP-> [Client]

Dokladnie!

Brak FTP jest w szkole tzn. Porty sa pozamykane , ale na serwerze FTP jest i Aplikacje tez mi dziala tylko ze jak juz pisalem wolna (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)

Bo sciagam pliki po dwa razy i musze czekac az plik zostanie sciagniety do konca na serwerze by go podac do klijenta

@Użytkownik
Szczerze powiedziawszy twoja podpowiedz bym obejrzal opisy funkcji fopen() i fputs() mnie zirytowala , czy naprawde myslisz ze ktos kto napisal aplikacje FTP<->HTTP nie zna tych podstawowch funkcji??

@all
Wracajac do tematu:

Teraz wpadlo mi do glowy ze...

php ma funkcje umozliwjajace sciaganie pliku z ftpa bezposrednio do strumienia otwartego pliku bez blokowania go, wiec pomyslalem ze sprobuje zasymulowac naglowek HTTP do klijenta ze podaje plik o danym rozmiarze i bede podawal dodana zawartosc do pliku z FTPa na serwerze do pliku sciaganego HTTP przez klijenta.

Czy to wyjdzie okaze sie po swietach.

Jesli ktos by mial jakis inny ciekawy pomysl lub jakas ciekawa aluzje do mojego to prosil bym o feedback.

Z gory dziekuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) [/b]
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 14:06