![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę dziwnie brzmi temat ale ogólnie rzecz biorąc chodzi mi o to, jak zrobić, żeby formularz wysyłał dane do pewnej funkcji php.
Załóżmy, że w nagłówku jest już odpowiednie dołączenie pliku zauważyłem, że zrobienie po prostu nie działa. Co robić> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh... No to zrobię przykład jak to ma być:
1. Strona główna dołącza plik tekstowy z formularzem 2. Formularz wysyła dane do skryptu zaloguj.php 3. SKRYPT ZALOGUJ SPRAWDZA DANE. JEŚLI SĄ ZŁE TO WYSYŁA DANE Z POWROTEM (CZYLI NA STRONĘ GŁÓWNĄ) informację metodą post $_POST['wrong'] = true 4. Formularz odbiera informację i przez to używając funkcji if sprawia, że akapit ma klasę error. I to wszystko. Pytanie: Jak php może wysłać dane metodą POST? Cytat("erix") Zaraz, Ty chcesz przekazać dane $_POST do innego skryptu? Tzn. przekierować (location) wraz z danymi formularza? Jeśli tak, to tylko cURL. Nie wiem co to ten cURL. Czy mógłbyś mi powiedzieć jak działa? Z manuala nie wiele się dowiedziałem, bo wszystko jest po angielsku :[ Nie może ktoś tego przetłumaczyć? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 06:53 |