![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Postanowiłem założyć ten temat, by prowadzić w nim dyskusje na temat przeglądarek. Jak mówi stare przysłowie - "Koń jaki jest, każdy widzi.". A jak to jest z przeglądarkami? Dlaczego IE traci na rzecz Fx i Opery (ewentualnie Safari). Jaka przeglądarka jest najlepsza dla dewelopera, a jaka dla użytkownika? Co powoduje, że ludzie oszaleli na punkcie bicia rekordu przez Mozillę oraz czego można się spodziewać po IE8? A może coś Ciebie denerwuje w jakiejś przeglądarce?
Zapraszam do dyskusji. P.S. Proszę powstrzymać się od bezsensownych tekstów w stylu - "IE to badziew, bo tak". |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UE się przyczepiło, żeby nie było że nic nie robią.
Używam FF, bo dla mnie jest wygodniejszy, ale teraz MS odwala kawał świetnej roboty. Zepsuło sobie wizerunek IE szóstką, teraz starają się go poprawić. Jeśli FF i Opera wprowadziły coś podobnego do ActiveX, domyślnie zainstalowane i Google zaczęło tego używać to z wielką chęcią skorzystał bym z ich usług. Narazie mesh.com nie ma googlowskiego odpowiednika, ani innego. Google Docs, nie znalazłem synchronizacji z ich serwerami, Zdalne pulpity... kiedyś może MS nie był najlepszy, ale teraz widać dużą poprawę. Wkurza mnie w Google, że była to przeglądarka i teraz wszędzie chcą mieć swoje udziały. Gmail jest ekstra, ok, youtube był... ale mogliby je dalej rozwijać, a nie coraz to nowe rzeczy wprowadzać. Po jakim czasie wprowadzili skórki? Wypuścili jakieś wtyczki do FF integrujące ich serwisy? Nie, są tylko nieoficjalne. Na razie nie ma Wojny przeglądarek, bo i tak trzeba mieć IE, FF i opere (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) żeby przynajmniej sprawdzić jak to wygląda. A ze strony usera, mu nie zależy. Ważne, żeby byla strona poprawnie wyświetlona. A przecież Mozilla, MS i Opera nie pobierają opłat za korzystanie z FF. :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 02:04 |