![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Postanowiłem założyć ten temat, by prowadzić w nim dyskusje na temat przeglądarek. Jak mówi stare przysłowie - "Koń jaki jest, każdy widzi.". A jak to jest z przeglądarkami? Dlaczego IE traci na rzecz Fx i Opery (ewentualnie Safari). Jaka przeglądarka jest najlepsza dla dewelopera, a jaka dla użytkownika? Co powoduje, że ludzie oszaleli na punkcie bicia rekordu przez Mozillę oraz czego można się spodziewać po IE8? A może coś Ciebie denerwuje w jakiejś przeglądarce?
Zapraszam do dyskusji. P.S. Proszę powstrzymać się od bezsensownych tekstów w stylu - "IE to badziew, bo tak". |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Filozofia Firefoxa odnośnie pluginów jest z jednej strony dobra, z drugiej nie. Zależy co komu, jeden chce wersję czystą, inni instalują sobie setki pluginów.
Niektórzy chcą całe funkcjonalności "ut of the box" jak to kolega erix ujął, bez wyszukiwania pluginów, czekania aż można je uruchomić, restartowania itd. Chcą zainstalować przeglądarkę, włączyć i mieć już wszystko. Znajdą się też tacy, którzy będą wyszukiwać nowe pluginy, pisać sobie własne. I bardzo dobrze, dobrze, że jest wybór, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja bardzo lubię firefoxa za firebuga, dragonfly nie jest tak funkcjonalny. Ale Opera u mnie jest tą główną. Ostanio miałem przenosiny na inny komputer, właściwie nie przenosiny, bo drugi doszedł. Będę korzystał z dwóch na raz. Zainteresowałem się synchronizacją opery, jak dla mnie bomba! Tworzy się konto, następnie eksportuje notatki, zakładki, pasek osobisty (ze wszystkimi ikonkami), historię odwiedzanych stron, speedial. Na drugim komputerze włączasz synchronizację i masz na obu to samo. Nie ma problemu, że w pracy dodasz coś do zakładek, a w domu się zastanawiasz jaka to była strona. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 04:38 |