Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Na czym polega php
lkow77

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam, zarejestrowałem się na forum z ciekawości.

Mam 32 lata, wolne wieczory pochodzę z maleńkiej wioski i szukam możliwości wypłenienia czasu, poprzez naukę czegoś ciekawego. Słyszałem, że istnieje taki język programowania jak php, ale szukam odpowiedzi na pytanie następujące:

w jaki sposób podejść do nauki tego języka? Na czym polega php? Jak go zrozumieć?

Kupiłem sobie dwie książki o php, ale toż to czarna magia jak się to czyta ;-) W związku z tym proszę o łopatologiczne wyjaśnienie, od czego mam zacząć, w jaki sposób się uczyć? Myślę sobie tak: ściągnę sobie jakiś skrypt i będę go "czytał" z pomocą no właśnie - czego? Może polecicie jakieś strony? Wolałbym po polsku ;-). Może to jest najszybszy sposób aby zrozumieć ten język a może ktoś zna lepszy, szybszy sposób? Pomóżcie wieśniaczkowi ;-)

Pozdrawiam serdecznie - Łukasz
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kamil4u

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Przed rozpoczęciem nauki PHP powinieneś umieć (x)HTML i CSS. Osobiście nie zgadzam się z twierdzeniami, że PHP nie można się uczyć dla 'zabicia czasu' czy przyjemności. Ja zacząłem swoją przygodę z HTML w wieku (12 lat), a PHP(15) mam 17 i uczyłem się tego z przyjemności i dlatego, że zainteresowało mnie robienie stron, a o kasie na razie nie myślę... (myślę, że moje umiejętności pozwoliłyby mi zarobić). Powracając do tematu, to tak jak piszą inni użytkownicy - bez pracy(ćwiczeń) nie ma kołaczy(za daleko nie dojdziesz) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 06:13