![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie, mam na zaliczenie do zrobienia multiwyszukiwarke. Ma ona działac na zasadzie:
1. Uzytkownik wpisuje hasło do wyszukiwania. 2. Przesylane jest ono do 3 wyszukiwarek np. yahoo, google, msn. 3. Wyszukiwarki zwracaja wyniki zapytania. 4. Moja multiwyszukiwarka ma za zadanie posortowac je ( najbardziej celne na poczatek ). 5. Wyswietlic posortowane. Mam pytanie odnosnie tej Muliwyszukiwarki, tzn. jakimi zagadnieniami sie zainteresowac, jakich funkcji najlepiej uzywac, za co sie nie zabierac? Czy temat jest trudny do realizacji? Za kazde informacje bardzo dziekuje, pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, po malej przerwie. Co do algorytmu scalania to juz z gosciem na zajeciach ugadalem sie i pasuje mu. Tylko teraz mam problem odnosnie tych 3 wyszukiwarek ( google, msn, yahoo ), a dokladniej odnosnie ich API. Zarejestrowalem sie dzisiaj na MSN, dostałem Api Key, jakies przyklady tam byly to chcialem potestowac, wklejam swoj numer, i za kazdym razem, albo 0 wyników, albo jakis bład. No to znalazlem na necie jakas wyszukiwarke, co miala swoj Api Key z MSN, wkleiłem i działa super, za kazdym razem. Nie wiem co jest grane :/.
Druga sprawa, MSN uzywa SOAP, Yahoo DOM bodajże, a Google juz nie SOAP tylko AJAX i nie wiem czy da sie to pogodzic? Czy jest sens robienia tego poprzez API tych wyszukiwarek? Czy moze lepiej uzywac Curl, albo file_get_contents? Pozniej puscic przez preg_match_all ? Już kurcze nie mam pomysłow co z tym zrobic, zeby było ok, to ma byc prosta multiwyszukiwarka, a schody na samym poczatku, albo schodki, zalezy jak dla kogo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 08:41 |