![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JAK TEMAT. Na początek pytanko o procek
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Pieprzona recesja, ludzie robią sie biedni, zdenerwowni jeżeli unia czegoś szybko nie zrobi to nasz cholerny rząd nigdy nas z kryzysu nie wyciagnie i zrobi sie jak w Argentynie i nie będę miał wtedy skrupułów okradać bubków z sejmu którzy kradli moje i wasze pieniądze przez tyle lat.
Jesli juz poruszasz tematy polityczne, to nie wiem co do tego ma Unia i co tak wspanialego ona moze dla nas zrobic. Jak widac jestes bardzo podatny na te farmazony (serwowane przez tych bubkow, ktorzy Ciebie i nas wszystkich okradaja) i poddajesz sie manipulacji z ich strony. Skoro w Unii jest tak cudownie, to dlaczego w ostatnim czasie bylo tak wiele prostestow bezrobotnych (i tych pracujacych rowniez) w Francji i Wloszech. To jeden z wielu przykladow. Nie jestem podatny na farmazony. Gdy Hiszpania wchodziła do Unii to z kraju który potrzebował remontu przeistoczyła się (i wciąż przeistacza) w kraj który jest w stanie (gospodarka, a raczej firmy) inwestowaś miliardy dolarów za granicą, tak samo nyło z Grecją, zarobki wzrosły, standard, życia się podniósl i zyskali możliwosć osiedlania się w dowolnym kraju Unii i w dowolnym miejscu bez ograniczeń. Unia po wejściu Polski do Unii wpompuje w ten kraj gigantyczne pieniądze, i dlatego teraz wymaga od nas tak wiele bo chce wiedzieć w co inwestuje, ja wim, że to nie jest tak sobie, że oni nam te piniadze dadzą i bedziemy się cieszyć, oni w nas ZAINWESTUJĄ tak aby po latach odzyskać te piniadze. A każdy inwestor dba o swoj kapitał który właśnie gdzieś ulokował, więc dlatego (mam taką nadzieję) unia nie dopusci do tego, żeby firmy były prywatyzowane ze stratą dla skarbu państwa (tak było z PKO, zagraniczny inwestor kupił grunty i budynki PKO za kilka MILIARDÓW$, ale przecież nikt nie policzył aktywów molocha (kasa w skarbacach, akcje, inwestycje i inne podobne rzeczy) które były warte kilka razy tyle ile inwestor wydał na zakup PKO. I co prezes ówczesny powiedział, co że on nie wiedzial, ze to tak wyniknie, gówno prawda on wszystko dobrze wiedział ale go tak dobrze opłacili, że mu wisiało czy pujdzie do pierdla na pieć lat bo wiedział, że jak wyjdzie to reszt, życie przepierdzi na Kjamanach i bedzie mógł się śmiać ze wszystkich. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 18:33 |