![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam cos takiego: $_GET['page']+1 i jak to wrzucic do
Kod <a href=""></a> wiem ze mam kropki wstawic ale cos mi sie psuje robie tak
[php:1:c7b06a6080]<?php echo "<a href='.$_GET['page']+1.'>cos</a>"; ?>[/php:1:c7b06a6080]ale jak widac nie jest dobrze. jak powinno byc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawna kodu Prezesa + dobra rada od wójka Bakusa:
[php:1:ca68ae4a6e]<?php echo '<a href="' . ($_GET['page'] + 1) . '">cos</a>'; ?>[/php:1:ca68ae4a6e] Troszkę się pogubiłeś z apostrofami i cudzysłowami... Ja, żeby się nie pogubić robię to w następujących krokach: [php:1:ca68ae4a6e]// 1. sam znacznik <A HREF=""></A> // 2. znacznik w apostrofach print '<A HREF=""></A>'; // 3. tworze miejsca na zmienne z: ' . . ' print '<A HREF="' . . '"></A>'; // 4. dodaje zmienne print '<A HREF="' . $_GET["page"] . '"></A>'; // 5. w przypadku operacji na zmiennych dodaje nawiasy print '<A HREF="' . ($_GET["page"]) . '"></A>'; // 6. i wykonuje działania print '<A HREF="' . ($_GET["page"] + 1) . '"></A>';[/php:1:ca68ae4a6e] W ten sposób minimalizuję pogubienie się z apostrofami i cudzysłowami. P.S. Zastosuj jakikolwiek edytor kolorujący składnię php - to znacznie ułatwia tworzenie - takie błędy się szybciej zauważa - widzisz odkąd kolorowanie nie działa jak trzeba i odrazu możesz namierzyć błąd (tego typu) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 01:33 |