![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
Jaki sposób waszym zdaniem był by lepszy (chodzi o strone z napisami do filmów , teksty piosenek z możliwością pobrania tekstów na hdd w notatniku etc ... ) Lepiej takie dane przechowywać w plikach czy w mysql i dlaczego tak a nie inaczej ? Z tego co wiem to napisy org swoje napisy przechowywało w mysql . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok , dzięki za pomoc (myślałem że fopen to tylko dla działań na plikach )
Ogólnie to napisanie takiego prostego cms jest trudniejsze niż by się wydawało . Jeszcze tylko jedno głupie pytanie : Jak optymalnie rozplanować baze ? Jedna tabela i tam wszystkie wartości przechowywać czy może podzielić to na tabele napisy od a , b , c etc . ? edit : Chyba trochę nie jasno to napisałem z zapisem do pliku . wiem jak pobrać dane z pliku etc . Ale chodzi o to jak pobrać dane z bazy (jak pobrać wiem ) i żeby użytkownik mógł je pobrać w formacie rar czy txt tak jak na innych serwisach z napisami . Sam nie wiem jak to zrobić . Pobrać dane z bazy ,przetworzyć je w "tle" i zapisać do pliku a później je wysłać ? Taki sposób jest chyba nie najlepszy ? i może być problem jeśli kala osób naraz będzie pobierać ... Ten post edytował Cr3V_86 12.01.2009, 12:30:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 20:44 |