![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2007 Skąd: NiEmIaStO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Miałem starą stronę która generowała taki link: index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=4 Chciałbym aby z ta strona nakierowywała na inną stronę tylko jest problem bo jak stworzę taki plik: index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=4 to serwer go nie widzi.... Proszę mi pomóc jak stworzyć taką stronę o takim linku.... (mój plik swf nakierowuje na taki link, a nie mam źródłowego pliku fla i muszę zrobić przekierowanie z takiego linku na inną stronę) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś ci podpowiem. Z tym co przeczytasz tu oraz tu, i poniżej, już powinieneś sam dać radę.
Poczytaj sobie o $_GET, link chyba posty wyżej, jak nie to link. Aaa, jeszcze tutaj coś jest o tym. Zaczynamy! W index dajesz specjalny link:
Teraz mozesz odwołać się do zmiennej umieszczonej w adresie, po prostu możesz tą zmienną pobrać, za pomocą GET. I tak jak wyżej ktoś napisał, używając funkcji warynkowych, możesz przypisac stronie odpowiedną wartość według twojej zmiennej. Nie kumasz? Jak klikniesz na link wyżej, "uruchomi się skrypt php". Popatrz:
Przeróbkę, zrozumienie, zostawiam tobie. Jak dalej nie rozumiesz - czytaj manuala, linki w tym poście i się ucz php. Myślę że bardzo ci pomogłem i przy odrobinie chęci, nie umiejętności - uda ci się to zrobić (tu: przerobić). Pozdrawiam! PS: Wycięło trochę kod. Jak coś źle, prosze o sprostowanie. Tam gdzie &apos to znak ' Co ty na to amrcinku? Nie wysilałem się na darmo. Czekam na efekt... Ten post edytował thomson89 9.01.2009, 16:53:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 20:58 |