|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
mam dosyć obszerny program napisany w delphi. Chciałbym go wykorzystać w mojej aplikacji webowej napisanej w PHP. Czy jest możliwe aby uruchomić go z parametrami i pobrać wyniki? Znalazłem na zagranicznym forum coś takiego:
Z tym że tyczy się to C++. O delphi ani śladu... Ten post edytował batman 9.01.2009, 09:52:50
Powód edycji: dodałem bbcode ~batman
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%)
|
No to zamieniasz sobie tą komendę na kompilator delphi (skoro projekt jest obszerny, to chyba taką prostą rzecz można się domyśleć). W delphi starszych pamiętam, ze to było [i]dcc32[/b]. Poczytaj po prostu o funkcji exec(), nawet w sumie nie musisz tego kompilować, przecież ten kod by się za każdym razem wykonywał. Skoro masz ten projekt, to go skompiluj i po prostu używaj. Kurde aż zwątpiłem... to na prawdę nie jest takie oczywiste (mając ten przykład)?
No i jak to delphi to zapewne wiesz, że musisz ograniczać się do platformy Win32 (pod linux'a jest kylix, chyba dość kompatybilny z delphi, w końcu to jego bliźniak, albo możesz się pobawić Free Pascal Compiler). |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 21:47 |