![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2006 Skąd: (War)(Saw) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
SPrawa wyglada nastepujaco: Mam plik pusty w Excelu (jakas umowa z polami) i chcialbym wyexportowac z php dane do tych poszczegonych pól. Jest mi to bardzo potrzebne, sprawa zycia i smierci. Porsze o pomoc znawcow w tej dziedzinie. Pozdrawiam Ten post edytował usb 28.08.2008, 10:04:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 3 Dołączył: 23.12.2008 Skąd: Piaseczno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Alternatywą, jeżeli dane się zmieniają (mamy np. jakiś formularz), może być stworzenie bazy danych MySql, zapisywanie w niej danych w odpowiednich tabelach i zastosowanie po stronie klienta MySql ODBC Connector oraz stworzenie kwerendy z zewnętrznym żdródłem danych w Excelu. Wtedy dane pobierane są z serwera MySql do Excela i można w Excelu sobie je odpowiednio filtrować np. za pomocą pól wyboru powiązanych z kolumnami pobranymi z MySql (które umieścimy w osobnym arkuszu) (czyli użycie funkcji sprawdzania poprawności danych). Dane mogą być w ten sposób pobierane nawet stosując SSL z kluczami po stronie klienta (trzeba odpowiednio ustawić opcję SSL w GRANT) :-) Bardzo fajna i bezpieczna zabawa :-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 13:28 |