![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym się was zapytać, jakich funkcji, funkcjonalności, rzeczy, zalet brakuje wam w polskich, a możę w zagranicznych serwisach społecznościowych. Mnie osobiście często denerwuje, zbytnia komercyjność takich serwisów, często też zbyt duża ilość różnokolorowej grafiki. Czy macie jakieś opinie? Czego byście chcieli w serwisie?
pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czego brakuje w serwisach społecznościowych
-oryginalności Brakuje też pomysłów twórcom takowych serwisów, stąd między innymi ten temat. Jak dla mnie to brakuje sensu w ich istnieniu. Mażą mi się takie "domowe" strony jak kiedyś były. Teraz sama sieczka w sieci. To tyle odnośnie głównego tematu dyskusji. Teraz temat poboczny. Bardzo się dziwię kolegom, że tak jedziecie po tym biednym chłopaku (Pablo). Nie ma to jak dorośli dyskutują z15latkiem. Poodnosicie swoje ego, czy to tylko taka forma rozrywki na długie zimowe wieczory? Jak ktoś chce pracować za darmo to ma takie prawo. Oczywiście, jak przypuszczam każdy z was realizując swoje pierwsze zlecenie od razu założył firmę i skasował 50 000 zł (zaraz po podstawówce). Ja też zaczynałem od wolontariatu i uważam, że to najlepsza forma zdobycia doświadczenia. Prędzej czy później albo zacznie się brać pieniądze albo umrze zawodową śmiercią naturalną. Cytat Szary user rzeczywiście może sobie nie zdawać sprawy z istnienia tych linków pomimo tego, że są wyraźnie opisane jako linki sponsorowane. Jak mogłem to przegapić? Mój tata ich nie rozróżnia. Nie pamiętam teraz dokładnych wyników, ale czytałem że bardzo dużo procent użytkowników google nie rozróżnia linków sponsorowanych od normalnych wyników wyszukiwania. Pamiętajcie, że niestety spoglądamy na to z perspektywy lekkiego skrzywienia zawodowego. Proponuje ci kiedyś przyjrzeć się jak "normalni" ludzie używają internetu. Bardzo pouczające. Ten post edytował legorek 4.01.2009, 00:19:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój tata ich nie rozróżnia. Nie pamiętam teraz dokładnych wyników, ale czytałem że bardzo dużo procent użytkowników google nie rozróżnia linków sponsorowanych od normalnych wyników wyszukiwania. Pamiętajcie, że niestety spoglądamy na to z perspektywy lekkiego skrzywienia zawodowego. Proponuje ci kiedyś przyjrzeć się jak "normalni" ludzie używają internetu. Bardzo pouczające. Ok, może część ludzi nie czyta na co klikają, może część ludzi nie potrafi zrozumieć podpisu nad linkiem (albo w ogóle go nie zauważa) - ale nie możemy tu generalizować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 08:48 |