![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłby mi ktoś poodać link do jeszcze prostrzego poradnika jak zmieniać adresy przez mod_rewrite niż jest na home.pl albo na php.pl? Męczę się z tym od 4 godzin i nie kumam absolutnie nic.
Jeyne co udało mi się osiągnąć to ustalenie reguły: Kod RewriteRule serwis.html/([a-z])/$ viewer.php?mode=$1 ale przy powyższym stronie rozwala się grafika i formatowanie nie wiedzieć czemu. Chcę uzyskać efekt przepisania linku: domena/viewer.php?mode=(zmienna mode)&subpage=(zmienna subpage jeśli istnieje) na link domena/serwis(albo index albo co innego)/(zmienna mode)/(zmienna subpage jeśli istnieje) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję i wzajemnie Szczęśliwego Nowego.
Widzę, że już wszystko rozumiesz. Co do rozszerzenia to nie musi istnieć. Ja tworzę bez jego. Tak wygląda chyba nawet lepiej. Jednakże jeśli tak chcesz to bardzo proszę. Możesz nawet utworzyć swoje własne rozszerzenie np. od nazwy profilu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 03:07 |