![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie mogę zrobić zrzutu ekranu (zdjęcia) z poziomu PHP, w terminalu normalnie wszystko działa (nawet na koncie z ograniczeniami sprawdzałem).
Tworzy plik test.png w folderze ../Data/ScreenPhotos, ale jego treścią dalej jest 'test' a nie już obrazek. Dlaczego tworze plik z treścią test? - Właścicielem stworzonego pliku jest serwer Z tego co widać to PHP nie ma uprawnień do wywołania polecenie "scrot ../Data/ScreenPhotos/test.png", ale jak można wywołać to polecenie/zmodyfikować aby PHP miał uprawnienia? Pozdrawiam, WebNuLL Ten post edytował Babcia@Stefa 23.12.2008, 20:13:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chodzi o zadna zmiane powloki, a ty chyba nie czytasz co wszyscy ci pisza. nie zrobisz tego w ten posob. zrobic zrzut ekranu mozesz tylko tej sesji (na dodatek graficznej) w ktorej dziala dany proces! nie wazne czy nawet zmienisz mu powloke logowania w jakis sposob na taka, pod ktora dostepna bedzie serwer X - w najlepszym wypadku (o ile w ogole sie da zrobic cos takiego) dostaniesz zrzut pustego pulpitu! serwer HTTP dziala jako deamon in ma osobna powloke logowania. zeby zrobic to, co ty probujesz zrobic, musialbys sie pobawic w komunikacje miedzyprocesowa, bo zrzut musi zostac wykonany z tej powloki, ktora chcesz obejrzec.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chodzi o zadna zmiane powloki, a ty chyba nie czytasz co wszyscy ci pisza. nie zrobisz tego w ten posob. zrobic zrzut ekranu mozesz tylko tej sesji (na dodatek graficznej) w ktorej dziala dany proces! nie wazne czy nawet zmienisz mu powloke logowania w jakis sposob na taka, pod ktora dostepna bedzie serwer X - w najlepszym wypadku (o ile w ogole sie da zrobic cos takiego) dostaniesz zrzut pustego pulpitu! serwer HTTP dziala jako deamon in ma osobna powloke logowania. zeby zrobic to, co ty probujesz zrobic, musialbys sie pobawic w komunikacje miedzyprocesowa, bo zrzut musi zostac wykonany z tej powloki, ktora chcesz obejrzec. Z tego co napisałeś wynika że praktycznie się nie da, piękna trafna odpowiedź wyjaśniająca wszystko. Jeśli jednak jest jakiś sposób to proszę o pomoc. Narazie zawieszam to w swoim projekcie ("Dostępne tylko w systemie operacyjnym Microsoft Windows" :/) Z tego co zrozumiałem to serwer HTTP "nie widzi" tego co ja na ekranie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif) Pozdrawiam, WebNuLL Ten post edytował Babcia@Stefa 30.12.2008, 09:34:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 17:53 |