![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie czy da się w CodeIgniter zrobić stały layout? Np:
Top zostaje środek sie zmienia (wstawia widoki) Stopka zostaje Tak abym wczytując jakiś kontroler jego widok ładował mi się właśnie w miejscu w którym sobie wyznaczę w stałym layoucie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam ps. jeżeli temat już był proszę o linka, sam nigdzie tego znaleźć nie mogłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 19 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli istotnie Kohana jest wzorowana na CI to powinno to wygladac tak: tworzysz sobie jakis kontroler np Site_Controller ktory dziedziczy po podstawowym Controller, w tym kontrolerze np w konstruktorze pobierasz z modelu menu i przekazujesz do widoku, lub tworzysz widoki dla top i footer, i teraz wszystkie kontrolery danej strony dziedziczysz po tym Site_Controller. Np. Main_Controller extends Site_Controller
Na milion procent temat poruszany w helpie albo na forum CI. pozdr Ten post edytował kbsucha 29.12.2008, 18:58:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 21:29 |