![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie czy macie jakieś obserwacje dotyczące wydajności symfony w dużych projektach. Konkretnie nurtuje mnie czy rozległość "w poziome" portalu wpływa znacząco na wydajność. Czyli przykładowo jeden projekt symfony obsługuje np. wortal + sklep + forum + katalog. Wiadomo w takich przypadkach przyrasta klas, reguł w konfiguracji itp. Pytanie czy to znacząco negatywnie wpływa na wydajność. Nie mam jeszcze nic na czym mógłbym to porównać, więc chciałbym poznać wasze opinie/doświadczenia. Żeby doprecyzować chodzi mi tu o to, że portal (a co za tym idzie pojedynczy request) nie tyle jest skomplikowany co rozległy. Ten post edytował athabus 1.12.2008, 16:52:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja akurat preferuję usunięcie plików (nawet w cli jest odpowiednia komenda do tego) i dogrywanie ich w razie potrzeby - nie podobają mi się rozwiązania typu zmiana nazwy na trudniejszą. Ale każdy ma swoją "filozofię" i na pewno zmiana nazwy też zadziała w oczekiwany sposób. a dlaczego nie podoba Ci się ta "filozofia"? wg mnie to żadna filozofia:) tylko po prostu zabezpieczenie przed informowaniem o tym co daje konfiguracja dev użytkowników, którzy nie muszą tego wiedzieć. jakby tak za każdym razem wysyłać ten plik to można by się zamęczyć. jeżeli zmiana nazwy to dla Ciebie za mało to można zrobić dostęp na hasło. po podaniu hasła zapisywane dane w ciastku lub sesji i pasek dev pokazywany w ciągu całej sesji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 00:13 |