![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey! To znowu ja ;] Chcialem napisac skrypt rejestracji użytkownika. Mam bazę "login" tabelę o nazwie "tabela" a w niej 3 rekordy: ID, Login, Haslo.
[ 3ccd php] [/php] Po próbie rejestracji wywala mi błąd: Kod [color="red"]Out of range value adjusted for column 'id' at row 1 [/color] Ten post edytował MateuszScirka 25.12.2008, 11:36:16
Powód edycji: zmieniłem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tajgeer probowalem juz tak. Jednak wtedy wkradl mi sie byk. Twoj kod pieknie to naprawił. Dziekuje.
Phpion: owszem, mój błąd dzięki. Teraz tylko została kwestia tego że: 1. Po zalogowaniu przenosi mnie do ankieta.php gdzie mam wypełnić ją. Chcę aby zawsze gdy ktoś bez logowania wlepia ten link http://..../ankieta.php zawsze go przenosilo do strony logowania z "tabliczką" : Aby obejrzec ta witryne musisz sie zalogowac. Wczesniejszy kod Tajgeera nie bardzo chcial zadzialac albo ja go nie potrafilem uzyc. logowanie.php Kod <?php ob_start(); session_start(); include("baza.php"); $login = $_POST['uzytkownik']; $haslo = $_POST['haslo']; $_SESSION['uzytkownik'] = $login; $_SESSION['haslo'] = $haslo; $haslo = mysql_escape_string(htmlspecialchars($haslo)); $zapytanie = mysql_query("SELECT login,haslo FROM `tabela` WHERE (login='$login') AND (haslo='$haslo')"); if (empty($login) or empty($haslo)) { echo '<br /><br/>'; echo '<body bgcolor="black" alink="white" vlink="white" link="white"><font color="white"><center>Wprowadzone przez Ciebie dane są nie prawidłowe<br />'; echo '<center><a href="logowanie.html">Spróbuj ponownie</a></center>'; } elseif ($zapytanie) { session_register("uzytkownik"); header("Location: ankieta.php"); } ob_end_flush(); ?> </form> </font> </center> </body> </html> ankieta.php Kod <html> <head> <title>Das testen!</title> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=UTF-8" /> </head> <body alink="white" vlink="white" link="white" bgcolor="black"> <form action="wynik.php" method="POST"> <center> <font size="6" face="verdana" color="white">Test na "mondrość". Zapraszam</font> </center> <table> <tr> <td width="500"> <font color="white"> <p>1. Co jesz gdy jesteś głodny?</p> <ol> <li><input type="radio" name="p1" value="1" /> Zupę.</li> <li><input type="radio" name="p1" value="2" /> Cokolwiek.</li> <li><input type="radio" name="p1" value="3" /> Nie jem nic.</li> </ol> <p>2. Ile wiatraków jest w Holandii?</p> <ol> <li><input type="radio" name="p2" value="1" /> A lot.</li> <li><input type="radio" name="p2" value="2" /> 4769 wiatraków wszystkich rodzajów.</li> <li><input type="radio" name="p2" value="3" /> Nikt ich liczby nie oszacował.</li> </ol> <p>3. Jaka z poniższych gier jest najbrutalniejsza?</p> <ol> <li><input type="radio" name="p3" value="1" /> Kółko i krzyżyk.</li> <li><input type="radio" name="p3" value="2" /> The Sims 2: Zestaw Świąteczny.</li> <li><input type="radio" name="p3" value="3" /> Gra w karty</li> </ol> <p>4. Największa planeta w galaktyce Drogi Mlecznej to:</p> <ol> <li><input type="radio" name="p4" value="1" /> Księżyc.</li> <li><input type="radio" name="p4" value="2" /> Nie wiadomo.</li> <li><input type="radio" name="p4" value="3" /> Jowisz.</li> </ol> <p>5. Prosta przecięta drugą prostą tworzą 4:</p> <ol> <li><input type="radio" name="p5" value="1" /> Odcinki.</li> <li><input type="radio" name="p5" value="2" /> Proste.</li> <li><input type="radio" name="p5" value="3" /> Proste półproste.</li> </ol> <p>6. Ta głupia strona jest po to by:</p> <ol> <li><input type="radio" name="p6" value="1" /> Bo ma być</li> <li><input type="radio" name="p6" value="2" /> Nie wiadomo.</li> <li><input type="radio" name="p6" value="3" /> Bo tak mi się zachciało.. tzn mu.</li> </ol> </font> </td> <td width="500"> <font color="white"> <p>7. 2 plus 2 razy 2 = x gdzie:</p> <ol> <li><input type="radio" name="p7" value="1" /> x = 8</li> <li><input type="radio" name="p7" value="2" /> x:{5;7}</li> <li><input type="radio" name="p7" value="3" /> x = 0</li> </ol> <p>8. Co to jest "nic"? </p> <ol> <li><input type="radio" name="p8" value="1" /> Pół litra na dwóch.</li> <li><input type="radio" name="p8" value="2" /> Pół litra na siebie.</li> <li><input type="radio" name="p8" value="3" /> Brak czegokolwiek.</li> </ol> <p>9. Jetseś pilotem samolotu. W łodzi wsiadło 46 osób, a wysiadło 17.W poznaniu wysiadło 9. Ile pilot ma lat?</p> <ol> <li><input type="radio" name="p9" value="1" /> 100.</li> <li><input type="radio" name="p9" value="2" /> A co to pilot?</li> <li><input type="radio" name="p9" value="3" /> Tyle co ja.</li> </ol> <p>10. Co mówi kasa sklepowa do kalkulatora? </p> <ol> <li><input type="radio" name="p10" value="1" /> Możesz na mnie liczyć.</li> <li><input type="radio" name="p10" value="2" /> Jesteś cool.</li> <li><input type="radio" name="p10" value="3" /> Czy ty myślisz?</li> </ol> <p>11. Ile buraków wejdzie do litrowego słoika?</p> <ol> <li><input type="radio" name="p11" value="1" /> Zależy jakie buraki.</li> <li><input type="radio" name="p11" value="2" /> 10.</li> <li><input type="radio" name="p11" value="3" /> Mniej niż 0</li> </ol> <p>12. Co robi zapalony internauta, jak pozna fajną dziewczynę?</p> <ol> <li><input type="radio" name="p12" value="1" /> Invituje go do Party lub Raid Group.</li> <li><input type="radio" name="p12" value="2" /> Dodaje ją do ulubionych</li> <li><input type="radio" name="p12" value="3" /> Wchodzą na kurnik.pl i grają w kalambury.</li> </ol> </td> </tr> </table> <br /> <center><input type="submit" value="Porównaj wyniki" size="15" /></center> </form> </body> </html> + jeszcze Kod <?php ob_start(); include("baza.php"); $zapytanie = mysql_query("SELECT login,punktacja FROM tabela"); echo '<center><table border="1">'; while ($row = mysql_fetch_assoc($zapytanie)) { echo '<tr>'; echo '<td>'.$row['Nick'].'</td>'; echo '<td>'.$row['Punktacja'].'</td>'; echo '</tr>'; } echo '</table>'; ob_end_flush(); ?> Gdzie popełniłem błąd ? oO Kod echo '<td>'.$row['Nick'].'</td>'; echo '<td>'.$row['Punktacja'].'</td>'; To sciagnalem i troche mi sie nie podoba.. A oto co udalo mi sie dzieki temu tematowi zrobic ;] http://www.test-inteligencja.yoyo.pl/index.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 04:55 |