![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem klasę obsługującą drzewka NS. W praktyce wszystko działa fantastycznie ale mam dylemat bo w teorii coś zawsze się może popsuć. Dla przykładu kod zamieniający ze sobą dwie sąsiednie gałęzie drzewa:
Sam kod nie jest moze aż tak ważny. Istotne jest że są tam 3 "UPDEJTY" które muszą się wykonać zawsze w całości oraz żadne inne zapytanie typu UPDATE nie może się wykonać na tej tabeli pomiędzy tymi zapytaniami. Próbowałem kilku sposobów ale chciałbym się poradzić kogoś z większym doświadczeniem bo nigdy wcześniej nie korzystałem z lock tables ani transakcji. W jaki sposób powinienem je w tym wypadku zastosować ? Moze dla nested sets tree są jakieś utarte szlaki? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ACID to ACID, transakcje sa na prawde atomiczne, zapis calej transakcji to jedna podstawowa operacja dyskowa (potwierdzajaca ze wszystkie juz wpisane rekordy ma traktowac jako aktualne, itp.) + dodatkowo datacentery maja awaryjne zrodla zasilania.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 09:03 |