![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey! To znowu ja ;] Chcialem napisac skrypt rejestracji użytkownika. Mam bazę "login" tabelę o nazwie "tabela" a w niej 3 rekordy: ID, Login, Haslo.
[ 3ccd php] [/php] Po próbie rejestracji wywala mi błąd: Kod [color="red"]Out of range value adjusted for column 'id' at row 1 [/color] Ten post edytował MateuszScirka 25.12.2008, 11:36:16
Powód edycji: zmieniłem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <html> <head> <title>Logowanie</title> </head> <body vlink="white" alink="white" link="white" bgcolor="black"> <br /><br /><br /><br /> <center> <font color="blue"> <?php ob_start(); session_start(); include("baza.php"); $login = $_POST['uzytkownik']; $haslo = $_POST['haslo']; $haslo=mysql_escape_string(htmlspecialchars($haslo)); $zapytanie = mysql_query("SELECT login,haslo FROM `tabela` WHERE (login='$login') AND (haslo='$haslo')"); if(!session_is_registered("uzytkownik")) { header("Location: logowanie.php"); } exit; if (empty($login) or empty($haslo)) { echo 'Nie możesz się zalogować z pustych pól<br />'; echo '<center><a href="logowanie.html">Spróbuj ponownie</a></center>'; } elseif (!$zapytanie) { echo 'Wprowadzone przez Ciebie dane są nie prawidłowe<br />'; echo '<center><a href="logowanie.html">Spróbuj ponownie</a></center>'; } elseif ($zapytanie) { echo 'k'; } ob_end_flush(); ?> </font> </center> </body> </html> Nie działa. Nie wiem co mam robić... mówicie do mnie ale to jakos nie dociera... ja chyba potrzebuje jakiegoś gotowca. Dało by sie zmodyfikowac te moje powyzszy kody (z poprzedniego postu) tak zeby to dzialalo? Podziwiam Cie Piotrooo89 i doceniam twoją pomoc jednak, mimo dokładnego opisu w Blogu itp. to dalej nie chce działać. Przynajmniej headery działaja juz ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 06:41 |