![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey! To znowu ja ;] Chcialem napisac skrypt rejestracji użytkownika. Mam bazę "login" tabelę o nazwie "tabela" a w niej 3 rekordy: ID, Login, Haslo.
[ 3ccd php] [/php] Po próbie rejestracji wywala mi błąd: Kod [color="red"]Out of range value adjusted for column 'id' at row 1 [/color] Ten post edytował MateuszScirka 25.12.2008, 11:36:16
Powód edycji: zmieniłem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <html> <head> <title>Logowanie</title> </head> <body vlink="white" alink="white" link="white" bgcolor="black"> <br /><br /><br /><br /> <center> <font color="blue"> <?php include("baza.php"); $login = $_POST['uzytkownik']; $haslo = $_POST['haslo']; $haslo=mysql_escape_string(htmlspecialchars($haslo)); $zapytanie = mysql_query("SELECT login,haslo FROM `tabela` WHERE (login='$login') AND (haslo='$haslo')"); if (empty($login) or empty($haslo)) { echo 'Nie możesz się zalogować z pustych pól<br />'; echo '<center><a href="logowanie.html">Spróbuj ponownie</a></center>'; } elseif (!$zapytanie) { echo 'Wprowadzone przez Ciebie dane są nie prawidłowe<br />'; echo '<center><a href="logowanie.html">Spróbuj ponownie</a></center>'; } elseif ($zapytanie) { echo '<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="1;URL=ankieta.html">'; } ?> </font> </center> </body> </html> Caly moj skrypt, bez sesji, a gdy dodalem to do kodu ankiety (ktora ma byc uruchomiona po logowaniu) wywala Kod Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\ankieta\ankieta.php:1) in C:\xampp\htdocs\ankieta\ankieta.php on line 3
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\ankieta\ankieta.php:1) in C:\xampp\htdocs\ankieta\ankieta.php on line 3 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\ankieta\ankieta.php:1) in C:\xampp\htdocs\ankieta\ankieta.php on line 7 fghfhf |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 20:55 |