![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie czy macie jakieś obserwacje dotyczące wydajności symfony w dużych projektach. Konkretnie nurtuje mnie czy rozległość "w poziome" portalu wpływa znacząco na wydajność. Czyli przykładowo jeden projekt symfony obsługuje np. wortal + sklep + forum + katalog. Wiadomo w takich przypadkach przyrasta klas, reguł w konfiguracji itp. Pytanie czy to znacząco negatywnie wpływa na wydajność. Nie mam jeszcze nic na czym mógłbym to porównać, więc chciałbym poznać wasze opinie/doświadczenia. Żeby doprecyzować chodzi mi tu o to, że portal (a co za tym idzie pojedynczy request) nie tyle jest skomplikowany co rozległy. Ten post edytował athabus 1.12.2008, 16:52:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To akurat cecha Symfony. W Symfony jest środowisko developerskie, które pokazuje takie informacje jak ilość zapytań (i ich treść), zmienne środowiskowe, logi, czasy wykonania, zużytą pamięć itp. Przed publikacją projektu należy te środowiska zdezaktywować czego kolega nie zrobił więc widzieliśmy te wszystkie informacje. po co dezaktywować? to jest przydatne nawet na serwerze publicznym. wystarczy zmienić nazwę na trochę bardziej trudniejszą. chyba że czegoś nie wiem?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 06:53 |