![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 12 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
cześć:)
Mam problem z pamięcią RAM. Mam jej 192 MB, a system po wyłączeniu efektów wizualnych nadal się tnie i nie chodzi poprawnie. Co mogę zrobić aby polepszyć wydajność ? Dodam, że to laptop... (nie dołorzę kości ramu) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 14 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem do czego używasz laptopa, bo jak do pisania kodu/przeglądania internetu, to polecam Linuxa z jakimś "lekkim" środowiskiem graficznym + serwerek Apache+PHP+MySQL.
Ja przesiadłem się na Linuxa, bo mój sprzęt był zasłaby na XP, a pod Linuxem chodzi jak burza. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja przesiadłem się na Linuxa, bo mój sprzęt był zasłaby na XP, a pod Linuxem chodzi jak burza. Tak, szczególnie warto polecić jakąś nowoczesną dystrybucję, bo wiadomo, że im nowszy Linux, tym lepiej chodzi na starym sprzęcie. Do tego warto dorzucić compiza, bo efekty wybuchów na pulpicie przyspieszają pracę. Polecam lekturę http://jakilinux.org/linux/zdrada-linuksa-...jawem-rozsadku/ I może nie róbmy z tego off-topa o Linuksie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 04:37 |