Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Onclick na tr - w FF działa, w Operze nie, nadaje click poprzez jQuery
Apocalyptiq

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Mam taki problem: poprzez jQuery nadaje wszystkim wierszom w tabeli click: $("#tabela tbody tr"). Oczywiście thead i tbody jest. No i po kliknięciu na odpowiedni wiersz pojawia się pewny div. W FF mi to działa, ale w Operze nie - wie ktoś może dlaczego takie coś może nie działać? Opera nie w pełni współpracuje z jQuery?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Apocalyptiq

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Już działa, coś popoprawiałem, chyba to jakiś mój głupi błąd był (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

I jeszcze takie pytanie ogólnie co do JS/jQuery - nadając jakąś funkcję pewnym elementom, w której nie używamy jQuery i można się tam spokojnie bez niego obyć, lepiej jest nadawać przez jQuery czy normalnie onClick?

Już chyba doszedłem, dlaczego w Operze nie działał ten skrypt. Walidując input text, iteruje przez wszystkie litery zawartości tego inputa za pomocą for each:

Kod
     for each(var chr in this.value){
         if(accept.indexOf(chr)!=-1){newValue+=chr;}
         else if(lowLetters.indexOf(chr)!=-1){newValue+=chr.toUpperCase();}
     }

W FF to działa, ale jak sprawdziłem - w Operze iteracja przez ciąg znaków nie działa. Jak inaczej można przejechać przez wszystkie litery ciągu znaków w JS, żeby było to kompatybilne i z FF, i z Operą?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:18