![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 3 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki problem: poprzez jQuery nadaje wszystkim wierszom w tabeli click: $("#tabela tbody tr"). Oczywiście thead i tbody jest. No i po kliknięciu na odpowiedni wiersz pojawia się pewny div. W FF mi to działa, ale w Operze nie - wie ktoś może dlaczego takie coś może nie działać? Opera nie w pełni współpracuje z jQuery?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat I wszelkie inne funkcje JS mi również nie działają pod operą. Może dlatego, że skrypty wrzucam pomiędzy to /*<![CDATA[*/? Używam systemu szablonów, który opiera się na xml, a tam zawartość skryptów należy w takie coś wrzucać (inaczej parser wywali błąd, jak napotka np. znak < (mniejszości, ale zinterpetuje jako znak otwarcia taga). Ale nawet jak to cdata wywaliłem, skrypty nadal nie działały. Zobacz najpierw to: Temat: xmlxsl_Nie_interpretuje_tagow_html_tylko_je_drukuje_na_strone Poza tym: Kod <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ $('#tt tbody tr').bind('click', function(){ $('td', $(this)).css('background', '#000'); }); }); </script> <table id="tt"> <thead><tr><td>dfsdfdsf</td></tr> <tr><td>dfsdfdsf</td></tr> <tr><td>dfsdfdsf</td></tr> <tr><td>dfsdfdsf</td></tr></thead> <tbody><tr><td>dfsdfdsf</td></tr> <tr><td>dfsdfdsf</td></tr> <tr><td>dfsdfdsf</td></tr> <tr><td>dfsdfdsf</td></tr> <tr><td>dfsdfdsf</td></tr></tbody> </table> Mi to działa pod Operą bez problemów; Opera 9.62. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 09:21 |