![]() |
![]() |
![]()
|
|
Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer (Wywoływany jako "php -q serwer.php"):
Klient (przez www):
Klient wysyła zawartość pliku odczytanego z dysku na serwer. Serwer jest jednowątkowy piki co, ale jak na pierwsze moje dzieło z użyciem socket_* to chyba nieźle... Byłbym wdzięczny za poprawki do tego wspaniałego (moim skromym zdaniem) serwera... Klient będzie docelowo napisany w php-GTK, tak by odczytywać pliki z dysków użytkowników... Celem jest stworzenie uploadera w php-GTK (klient) i php (serwer). Klient tutaj zamieszczony jest (jak już wspomniałem) dla potrzeb testów... Najbardziej liczę na waszą pomoc jeżeli chodzi o dodanie wielowątkowości do serwera - tak by naraz z niego mogło korzystać wiele osób. Jeżeli okaże się to niemożliwe, to proszę o podpowiedź w jaki sposób można "zablokować" serwer przed kolejnymi uploadami (tak, by klient wiedziałm że serwer jest wykorzystywany przez kogoś innego i musi poczkać) <b>Właśnie - najważniejsza sprawa - serwer jest pod windowsa!</b> Nie mam zielonego pojęcia, czy i w jaki sposób będzie działał pod linuxem... UpDated: malutki bug w kliencie - nazwy zmiennych UpDated: dodanie "if mod loaded = false"... Uaktualniłem BBCode do wersji z IPB... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komentarz na stronie manuala:
Cytat Please note that the timeout parameter has important side-effects on the CPU usage of your script. Setting the timeout to 0 will make your CPU looping without any time to have some rest and handle other running processes on your system, causing the system load to increase heavily while your script is running. To chyba dyskwalifikuje funkcje dla zadania jakie mam jej powierzyć... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 13:49 |