Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][JavaScript] Jeditable jQuery - Jak to działa :)
BatGraf

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć

Sorki, że byc może pytam o cos oczywistego, ale borykam sie z tematem i za nic nie mogę go odgryźć (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Chcę zrobić boxy, które można "na żywo" edytować. podpowiedziano mi na forum (dzięki), żeby skorzystać z jeditable - pluginu jQuery

Wydaje mi się, że jest to na stronie jQuery opisane zrozumiale. Jednak poddałem sie i zwracam się do Was z ogromną prośbą o wytłumaczenie tego jak to działa.

1. Jak "podłączyć" plugin ?
2. Jak działa zapis/odczyt (wiem, że poprzez "save.php" i "echo.php" ale nie moge tego połapać)

Głównie chodzi mi o "Textile renderer" - formularz, który "łamie" wiersze.
Nie chcę, żeby ktoś dał mi gotowca (skopiuj/wklej) ale poświęcił odrobinę cierpliwości i opisał jak i co (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Bardzo proszę o pomoc w zrozumieniu i z góry wielkie dzięki.

:| nikt tego pluginu nie zna ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
BatGraf

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wiesz co? Z zasady szukam najpierw w google, potem na forach i różnych blogach i stronach, potem znowu w google.
Zadając pytanie na forum php (bo tylko tu jakoś mam zaufanie i wiem, że skupia sporo rozsądnych ludzi, robię to w ostateczności, ale masz rację. Faktycznie DOM jest w wileu miejscach opisany i pozostałe rzeczy też.
Podpowiedziałeś mi tylko jedną rzecz, której raczej bym nie znalazł - odczyt. Byłem pewien, że to ściąga z bazy czy pliku.

Przejrzałem cały temat i faktycznie, biore się za szukanie, kombinowanie itp, choć wierz mi siedzę nad tym juz trochę (widocznie za mało)

Jeśli uda mi się opanować temat tej wtyczki, sam napiszę jak i co zrobiłem, tu w tym temacie.

Mam tylko jedno pytanie, na które jesli możesz odpowiedz tylko "tak" lub "nie"

Muszę do całego kodu dołączyć jQery. Czy tylko tą bibliotekę główną ze strony głównej jQery? (tą, która jest w dwóch wersjach- spakowana i nie)?
Czy jeszcze dodatkowo potrzebny jest jeszcze jakiś plik js ?

Ten post edytował BatGraf 15.12.2008, 19:40:57
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.12.2025 - 17:18